Vytisknout

DUŠENÝ KRÁLÍK

  • 1 králík, rozdělit na logické díly
  • pepř
  • sůl

Marináda

  • 2 dcl bílého vína
  • 2 lžíce bylinkového octa
  • ½ lžičky muškátového květu
  • ½ lžičky mletého hřebíčku
  • ½ lžíce koriandru
  • 1 lžička sušeného kopru
  • ¼ l kefíru

Na omáčku a přílohy

  • 750 g růžičkové kapusty
  • 2 cibule, drobně nakrájet
  • 3 lžíce přepuštěného másla
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 0,5 l vývaru z hlavy, krku, dolních částí běhů, kořenové zeleniny, cibule
  • 2 jablka, oloupat, odstranit jádřince, nakrájet na čtvrtky
  • ½ sklenice brusinek
  • pepř
  • sůl

Marináda
Do vína přidat ocet, koření, svařit, nechat vychladnout, vmíchat kefír.

1. Maso dát do přiměřeného kastrolu, zalít marinádou, nechat 24 hodin marinovat, maso několikrát obrátit.
2. Kapustu uvařit v osolené vodě po dobu asi 5 minut a nechat okapat.
4. V tlakovém hrnci rozpustit máslo, přidat osolené a opeřené maso, cibuli, pepř, tymián, osmažit, zalít vývarem, dusit cca
   30 minut.
5. Po 25 minutách přidat k masu jablka a kapustu.
Příloha: kynuté knedlíky, brusinky.
Víno: Tramín.